wordpress cloud86

Wil je een website bouwen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Maak je geen zorgen! In dit artikel nemen we je mee op een reis door WordPress, de populairste websitebouwer ter wereld. We behandelen alles wat je moet weten om je eigen WordPress-website op te zetten, van het kiezen van de juiste hostingprovider tot het installeren van de beste thema’s en plugins. Laten we beginnen!

Waarom kiezen voor WordPress?

WordPress is een open-source contentmanagementsysteem (CMS) dat wordt gebruikt door meer dan 40% van alle websites wereldwijd. Er zijn talloze redenen waarom zoveel mensen ervoor kiezen om hun website met WordPress te bouwen:

 1. Gebruiksvriendelijkheid: WordPress is ontworpen om eenvoudig te gebruiken te zijn, zelfs voor mensen zonder technische achtergrond.
 2. Flexibiliteit: Met duizenden thema’s en plugins om uit te kiezen, kun je je WordPress-website aanpassen aan je specifieke behoeften en stijl.
 3. SEO-vriendelijk: WordPress biedt tal van SEO-optimalisatiefuncties die je helpen om beter te scoren in zoekmachines zoals Google.
 4. Schaalbaarheid: WordPress is geschikt voor zowel kleine persoonlijke blogs als grote bedrijfswebsites.

Hosting kiezen voor je WordPress-website

Voordat je aan de slag gaat met het bouwen van je WordPress-website, moet je eerst een hostingprovider kiezen. Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij het selecteren van een hostingprovider, zoals snelheid, betrouwbaarheid en klantenservice. Een aanbevolen hostingprovider die uitstekende WordPress-hosting aanbiedt in een overzichtelijk dashboard is Cloud86.

Waarom kiezen voor Cloud86?

Cloud86 is een uitstekende keuze voor je WordPress-hosting om verschillende redenen:

 1. Snelle laadtijden: Cloud86 biedt snelle en betrouwbare hosting, waardoor je website soepel draait en snel laadt voor je bezoekers.
 2. Eenvoudige installatie: Met slechts een paar klikken kun je WordPress installeren en je website binnen enkele minuten online krijgen.
 3. Uitstekende klantenservice: Cloud86 biedt uitstekende klantenondersteuning via telefoon, e-mail en livechat.
 4. Schaalbaarheid: Cloud86 biedt verschillende hostingpakketten die kunnen worden aangepast aan je groeiende websitebehoeften.

Geïnteresseerd in het uitproberen van Cloud86 voor je WordPress-hosting? Klik hier om je aan te melden.

“Een goede webhostingprovider is als een solide fundering voor je huis: het zorgt voor stabiliteit, veiligheid en betrouwbaarheid, zodat je je kunt concentreren op het creëren van geweldige content en het laten groeien van je online aanwezigheid.” – Syed Balkhi, oprichter van WPBeginner

WordPress installeren en een thema kiezen

Nadat je je hostingprovider hebt gekozen en je domeinnaam hebt geregistreerd, is het tijd om WordPress te installeren en je website te bouwen. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

WordPress installeren

 1. Log in op het dashboard van je hostingprovider (bijvoorbeeld Cloud86) en zoek naar het WordPress-installatiegedeelte.
 2. Volg de instructies op het scherm om WordPress te installeren. Meestal is dit een eenvoudig proces dat slechts een paar klikken vereist.
 3. Nadat de installatie is voltooid, ontvang je een e-mail met je inloggegevens voor je nieuwe WordPress-website.

Een thema kiezen

Een van de eerste dingen die je wilt doen nadat je WordPress hebt geïnstalleerd, is een thema kiezen voor je website. Er zijn duizenden gratis en premium thema’s beschikbaar in de WordPress themadirectory. Bij het kiezen van een thema zijn er enkele factoren waarmee je rekening moet houden:

 1. Responsiviteit: Kies een thema dat er goed uitziet op zowel desktop- als mobiele apparaten.
 2. SEO-vriendelijkheid: Sommige thema’s zijn beter geoptimaliseerd voor zoekmachines dan andere. Kies een thema met ingebouwde SEO-functies.
 3. Snelheid: Zorg ervoor dat je een lichtgewicht thema kiest dat snel laadt, aangezien laadtijd een belangrijke factor is voor SEO en gebruikerservaring.

Plugins installeren en configureren

Plugins zijn extra stukjes software die je kunt installeren om de functionaliteit van je WordPress-website uit te breiden. Er zijn meer dan 50.000 gratis en premium plugins beschikbaar in de WordPress plugin directory. Hier zijn enkele essentiële plugins die we aanbevelen voor elke WordPress-website:

 1. Yoast SEO: Deze plugin helpt je bij het optimaliseren van je website voor zoekmachines en biedt nuttige tips en aanbevelingen om je SEO te verbeteren.
 2. Wordfence Security: Deze plugin beschermt je website tegen hackers en malware en biedt verschillende beveiligingsfuncties zoals firewall en inbraakdetectie.
 3. Contact Form 7: Met deze plugin kun je eenvoudig contactformulieren aan je website toevoegen, zodat bezoekers je gemakkelijk kunnen bereiken.
 4. WP Super Cache: Deze plugin versnelt je website door statische versies van je pagina’s te genereren, waardoor de laadtijd aanzienlijk wordt verkort.

Om een plugin te installeren, ga je naar het WordPress-dashboard, klik je op “Plugins” in het zijmenu en vervolgens op “Nieuwe toevoegen”. Zoek de gewenste plugin en klik op “Installeren” en vervolgens op “Activeren”.

Content toevoegen en optimaliseren

Nu je WordPress-website is geconfigureerd en geoptimaliseerd, is het tijd om content te gaan toevoegen. Hier zijn enkele tips voor het maken van hoogwaardige, SEO-vriendelijke content:

 1. Schrijf informatieve en boeiende artikelen die inspelen op de behoeften en interesses van je doelgroep.
 2. Gebruik relevante zoekwoorden op een natuurlijke manier in je content. Vermijd het overmatig gebruik van zoekwoorden, aangezien dit kan le
 3. iden tot keyword stuffing en een lagere ranking in zoekmachines. 3. Structureer je content met behulp van headings en subheadings (H1 en H2) om het lezen te vergemakkelijken en om zoekmachines te helpen de structuur van je pagina te begrijpen.
 4. Voeg interne en externe links toe om de autoriteit van je website te vergroten en bezoekers te helpen bij het vinden van aanvullende informatie.
 5. Gebruik geoptimaliseerde afbeeldingen met alt-teksten die zoekwoorden bevatten om je content visueel aantrekkelijker te maken en je SEO te verbeteren.

Conclusie

Het bouwen van een WordPress-website kan in het begin overweldigend lijken, maar met de juiste begeleiding en hulpmiddelen kan iedereen een succesvolle en professioneel ogende website maken. Volg de stappen in deze handleiding en je bent goed op weg om je eigen WordPress-website te bouwen en te optimaliseren. En vergeet niet dat een betrouwbare hostingprovider zoals Cloud86 een essentiële factor is voor het succes van je website. Meld je nu aan en begin vandaag nog met het bouwen van je droomwebsite!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *